Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 1 aprilie 2016

Depozitul de făcături din Germania îşi continuă activitatea

M-am săturat de câte ori am nominalizat acest vânzător, ajuns acum sub a patra identitate pe eBay (cred) - ID-ul a-skavokl. Şi aceasta localizată - ca şi cele precedente - în Eppelheim.

Reţeta este deja verificată cu ajutorul neiniţiaţilor şi/sau a amatorilor ignoranţi, cărora nu le trece prin cap să deschidă un catalog: pe mărci comune (de regulă maghiare) sunt aplicate aşa-zise supratipare care nu au existat niciodată în realitate şi care înfierbântă mintea amatorilor de chilipiruri. Faptul că toate aceste făcături apar aproape în exclusivitate la vânzătorul (sau vânzătorii) din Eppelheim poate indica faptul că tot aici funcţionează şi "tipografia".

Au existat mai mulţi colecţionari care au raportat în mod repetat la eBay activitatea persoanei în cauză (după câte mi s-a spus), dar măsuri par să nu fi fost luate până acum (tot din cele declarate de mai mulţi cumpărători rezultă că portalul de licitaţii nu se prea grăbeşte să suspende conturile celor de la care încasează comisioane).

De data aceasta, făcăturile oferite imită unul dintre supratiparele emisiunilor locale emise după război în Ardealul de Nord, dar pe cu totul alte mărci decât cele utilizate în mod (mai mult sau mai puţin) oficial.


Mărcile în cauză poartă de această dată şi un poanson cu textul "KÁRPÁTY", care are cel mai probabil rolul de a-i dezorienta pe eventualii amatori de "rarităţi".
Preţul "seriei" este de această dată mai mare decât cel solicitat pentru alte piese oferite până acum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu