Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 25 ianuarie 2016

Alt vânzător de falsuri

"Produsele" le-am văzut încă de acum câteva zile, dar am fost curios să văd cum evoluează lucrurile. Falsurile prezentate mai jos sunt toate de calitate proastă, neputând păcăli decât un naiv ori un nepriceput. De ce m-am hotărât să-l nominalizez? Pentru că la ofertele domniei sale nu a specificat (dintr-un şir relativ lung de făcături) la nicio ofertă faptul că este vorba despre falsuri (cu excepţia unui singur, pe care exista o ştampilă de atenţionare). Să începem (click pe fotografii pentru mărire).


Fals dintr-un tip cunoscut de multă vreme al mărcii de 5 parale din a doua emisiune moldoveană.


Fals de o calitate medie a primei mărci moldovene de 27 parale. Diferă culoarea hârtiei, dar şi aspectul acesteia (pare mai mult costată decât vărgată).


Fals mediocru al aceleiaşi mărci (nu m-ar mira să fi fost realizat la o imprimantă obişnuită de birou). Tuşul ştampilei atrage atenţia imediat, nesemănând cu amprentele ştampilelor din epocă.


Fals de calitate slabă al mărcii de 40 parale din a doua emisiune.


Altă copie realizată probabil la o imprimantă de birou.


Fals de slabă calitate al mărcii de 80 parale din a doua emisiune, pe care eu am obiceiul să-l categorisesc drept caricatură.


Altă "producţie" realizată probabil tot la imprimanta de birou.


Şi încă un exemplar din aceeaşi categorie.


Aceasta este singura ofertă la care vânzătorul a făcut menţiunea că este vorba despre un fals (probabil din cauza poansonului "FAUX". De altfel cred că se poate vedea că aceasta este şi singura ofertă nevalorificată.

Cine este vânzătorul? Este vorba de utilizatorul care şi-a ales ID-ul 21h2o53 (cu cât este mai complicat, cu atât este şi mai greu de ţinut minte). Şi nu ştiu cum se întâmplă - ca un făcut - este un ID înregistrat tot în Germania!


Pentru cineva interesat de identificarea persoanei, puţin efort poate avea rezultate interesante. Te uiţi ce activitate a avut în ultimele şase luni, pe cine urmăreşte şi de cine este urmărit şi tot aşa.
Problema nu o constituie cei câţiva dolari încasaţi de specimenul ăsta, ci de faptul că multor colecţionari neavizaţi le intră în suflet frica de falsurile mărcilor româneşti existente pe piaţă, iar cererea pentru mărcile noastre (şi indirect preţurile originalelor) au de suferit. Inclusiv valoarea colecţiilor se degradează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu