Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 31 iulie 2015

News. Legislaţie: despre interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob

Cine urmăreşte ştirile la televizor ori le citeşte de pe internet a auzit probabil despre adoptarea unui act normativ referitor la ceea ce se indică în titlu.

Din păcate, în activitatea noastră de colecţionari avem de-a face atât cu timbre, cât şi cu piese de istorie poştală care datează din perioade mai nefericite ale istoriei acestei ţări. Problema este că dacă intenţionezi să prezinţi cine ştie ce timbru sau corespondenţă veche care poartă vreun simbol sau care înfăţişează vreun personaj blamat astăzi de societate (pur şi simplu doar din punctul de vedere al specificului activităţii noastre) se poate trezi vreo figură de om sau vreun maniac care să reclame cine ştie ce prostie sau care să interpreteze în mod nefericit intenţia colecţionarului sau cercetătorului.

Tocmai de aceea doresc să subliniez că trebuie făcută distincţie între cercetarea şi/sau activitatea ştiinţifică şi activitatea cu caracter politic (de orice culoare ar fi ea), iar voi ar trebui să cunoaşteţi ce zice legea la zi pe acest subiect.

Dorind să vin în ajutorul vostru vă prezint Legea nr. 217 din 23 iulie a.c., publicată în Monitorul Oficial al României nr. 558/27 iulie. Legea modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002.
Am cules textul ambelor acte în cadrul unui singur document, realizând un fişier PDF pe care îl puteţi descărca de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu