Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 19 august 2014

Şi românii au avut un Feldmann

Numele Feldman are o rezonanţă puternică în inimile filateliştilor. Celebra casă de licitaţii cu sediul în Elveţia este deţinătoarea a numeroase recorduri mondiale, unele dintre cele mai frumoase colecţii, pe cât de valoroase pe atât de celebre fiind găzduite în cadrul ofertelor de-a lungul zecilor de ani de activitate neîntreruptă.

Dar şi românii au avut un negustor de timbre care a purtat un nume asemănător. Click pe imagine pentru mărire.


Piesa reprezintă mărturia în sprijinul afirmaţiei. Pe faţă, în colţul stâng superior este vizibilă o ştampilă-antet cu textul "M. H. FELDMANN/Timbres poste pour collections/CASETTE POSTALE 437/BUCAREST I. (ROUMANIE)".
Recomandata externă a fost expediată din Bucureşti în Belgia, în septembrie 1932. Francatura este una interesantă, deoarece pe verso se distinge foarte bine un bloc de opt exemplare din marca uzuală de 10 bani "Ferdinand - cap mic", o utilizare târzie (ştampilele de pe bloc sunt similare cu cele de pe faţa plicului şi nu cred că el ar fi aplicat ulterior).
Piesa a fost recent vândută pe un portal online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu