Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 16 mai 2014

Ştampile bucovinene

Cu ceva atenţie şi perseverenţă se pot identifica încă piese atractive de istorie poştală şi de ştampilografie pe portalurile online, care rămân nebăgate în seamă de cei mai mulţi colecţionari. Un exemplu îl constituie ştampilele din fosta Bucovină austriacă.
Deşi cele mai multe oficii au avut un trafic poştal semnificativ, piesele cu ştampile frumoase sunt destul de greu de identificat. Recent, amatorii de astfel de piese au putut să vadă două piese atractive.


O piesă a fost această pereche orizontală a mărcii de 2 kreuzer galben ("feiner Druck") purtând două amprente ale ştampilei tip "degetar" din Suceava. Din păcate, anul este ilizibil, dar atractivitatea piesei nu este ştirbită cu mult de acest element.


A doua piesă este o marcă de 15 kreuzer (tot "feiner Druck"), purtând o amprentă centrată, aproape completă a ştampilei oficiului din Vijniţa pe Ceremuş (astăzi în Ucraina, la circa 60 km distanţă de Cernăuţi).
Cele două piese au fost vândute cu preţuri relativ modeste, destul de mici - la un nivel la care nu cred că se vor mai putea găsi peste câţiva ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu