Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 22 mai 2014

Misivă oficială cu indicaţie curioasă

Am văzut întâmplător piesa, a fost oferită împreună cu o altă scrisoare oarecum asemănătoare. Niciuna se pare că nu a trecut prin poştă, fiind expediate cu ajutorul curierilor. Click pe imagine pentru mărire.


Scrisoarea nu este datată, dar presupun că provine cam de pe la cumpăna dintre secolele XIX şi XX. Ca expeditor este instituţia care a şi aplicat ştampila oficială de pe faţă: GENDARM(ERIA) RUR(ALĂ) PUTNA / SECT(IA) MARASESTI. Ea a fost adresată la Focşani, pe adresa prefectului judeţului Putna.
Interesantă este indicaţia de jos: "Cu un individ Strul Flaische". Nu-mi dau seama dacă despre acest domn este vorba în misivă, ori tocmai el a fost cel care a transportat-o la destinaţie, făcând pe curierul. Ce pot însă să spun este că văd pentru prima dată o astfel de indicaţie pe o corespondenţă oficială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu