Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 19 februarie 2014

Alte falsuri grosolane (pe unele s-au spânzurat bani)

Nişte "caricaturi" realizate după primele mărci Cap de bour au apărut pe eBay, oferite de un ID înregistrat în Bulgaria. Vânzătorul (ID-ul dimitardim) nu a menţionat nimic în descrierea falsurilor referitor la statutul acestora. Ele - în ciuda execuţiei foarte proaste - au fost vândute totuşi (cel mai probabil unor amatori de chilipiruri care vor descoperi mai târziu desigur ce afacere "bună" au făcut).

Fals grosolan al mărcii de 27 parale, vândut cu 74 dolari după 3 biduri.

Fals al mărcii de 54 parale (vândut cu aceeaşi sumă, după acelaşi număr de biduri).

Fals al mărcii de 108 parale, la fel de grosolan şi - culmea - vândut cu aceeaşi sumă (realizată însă după numai 2 biduri).

Este absolut ridicol să spânzuri atâţia bani pe o copie fără absolut nicio valoare. Mă rog, până la urmă gusturile nu se discută.

O altă "minune" (care văd că a apărut în mod repetat de la începutul anului - am semnalat cunoscuţilor pe Facebook celelalte situaţii) este oferirea spre vânzare pe eBay a unor poze decupate din ceva tipărituri.

Cele două "litografiate" se pot distinge relativ uşor ca reproduceri, deoarece este vizibil rastrul reproducerii în offset. Ele au fost oferite pentru 50 dolari drept eseuri (sic!) de către un ID înregistrat în Israel, 2007amnon. Din fericire, ele au rămas nevândute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu