Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 12 ianuarie 2014

O curiozitate simpatică

Am văzut piesa pe un portal online, oferită în acelaşi lot cu o altă curiozitate românească de către un vânzător din Egipt.


Blocul din imaginea de mai sus provine dintr-o coală care nu ar fi trebuit să ajungă pe piaţă şi care ar fi trebuit să fie observată de către CTC-ul Fabricii de Timbre. Totuşi ea a ajuns pe piaţa filatelică şi trebuie să recunosc că este destul de spectaculoasă. Linia orizontală de perfor a fost aplicată ori deplasat (decalat) faţă de coala tipărită, ori pur şi simplu s-a deteriorat în vreun fel (deşi nu îmi închipui cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru, tehnic vorbind, deoarece nu prea au cum să "cadă" acele de pe o porţiune întreagă a ştanţei perforului).
Din această cauză, (cel mai probabil) o coloană întreagă de mărci din coala respectivă a ajuns pe piaţă numai parţial dantelată orizontal. Astfel de curiozităţi se pot întâlni la uzualele Ferdinand - cap mare (tirajul imprimat la tipografia Sfetea, pe hârtia de război). Este prima dată când văd dantelarea parţială la timbre taxa de plată - asistenţa socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu