Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 8 noiembrie 2013

Cineva a aruncat peste 800 de dolari pe nişte falsuri!

Urmăresc lotul de falsuri (este opinia mea, pe care o pot argumenta) de la listarea lui pe eBay. Nu l-am semnalat pentru că, din lipsă de timp, nu am apucat să o fac înaintea afişării primelor oferte care m-au contrariat, aşa că am aşteptat să văd rezultatul. Click pe imagine pentru mărire.


Falsurile încearcă să reproducă mărcile primei emisiuni moldovene Cap de bour, dar nu prea reuşesc, existând diferenţe notabile faţă de acestea (am spus-o de multe ori, dar o repet pentru a vi se imprima în memorie: fiecare valoare a fost imprimată cu un clişeu unic, aşa că nu pot exista variaţii şi "tipuri"). Şi nici ştampile de genul "JASSY FRANCO" (precum cea de pe "marca" de 81 parale) nu există (sic!).
Lotul de falsuri a fost oferit de un vânzător pe care l-am remarcat acum pentru prima dată.
Ceea ce m-a mirat foarte tare a fost rezultatul licitaţiei: 886 dolari după 56 biduri!!! Cred că este mult prea mult. Unii amatori am impresia că participă la aceste licitaţii la fel cum fac jucătorii împătimiţi la loterie: speră că poate-poate piesele sunt originale.
Am făcut şi o captură de ecran cu rezultatul final al licitaţiei (click pentru mărire).


Aşa că vă readuc aminte vorba mea: cine nu cască ochii, cască punga!

4 comentarii:

  1. Buna seara,

    Am urmarit si eu licitatia si asteptam review-ul dvs.
    Primul semnal de alarma la vederea pieselor: eu consider ca cine detine piese din emisiunea asta (unde preturile nu coboara sub cateva mii de euro) stie foarte bine ce marfa are si nu vinde pe eBay sau okazii, astfel de piese se vand la case cunoscute de licitatii si de cele mai multe ori piesele sunt insotite de certificate de autenticitate (din 4 piese chiar nici macar unul...).

    1. La marca de 27 evidenta este lipsa coditei din piciorul cifrei 7, iar stampila este si ea suspecta. Sigur fals.
    2. Marca de 81, stampila este primul lucru care iese in evidenta. (lectie invatata dintr-un articol mai vechi al dvs.) Clar fals.
    3. Marca de 108, "parul" zimbrului lasa de dorit, urchile, steaua. Clar fals.
    4. Marca de 54 insa este destul de bine facuta, goarna cam suna urat, si cercul de incadrare este putin deformat in stanga (la toate marcile cap de bour am vazut ca cercul este perfect rotund). Stampila este si ea ciudata, 37/58 exista asa ceva ?

    As spune ca falsurile sunt destul de vechi, si comparand cu ce caricaturi circula ca si falsuri la aceasta emisiune, meritau cateva zeci de euro. Insa 900 usd este enorm pentru niste falsuri.
    In concuzie, este clar ca cei care s-au batut pe aceste piese sunt amatori. Insa ma intreb, cat de ignorant sa fi ca sa te arunci, amator fiind, tocmai la prima emisune romaneasca... poate snobism...

    Vesnica lectie, lucrul cel mai scump platit, ignoranta.

    O seara buna,
    Dragos N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru comentariu.
      Aveţi dreptate, unele lucruri se plătesc întotdeauna.

      Ștergere
  2. Se pare ca individul nu a reusit sa scape de petardele astea pana la urma. A iesit la vanatoare de fraieri din nou.

    http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-MOLDAVIA-1858-COMPLETE-SET-4-USED-STAMPS-COAT-OF-ARMS-/151179259335?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2332fc6dc7

    Seara buna,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că i le-a returnat cel care a luat plasă. Iar acum încearcă să găsească alţi nepricepuţi.

      Ștergere