Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 21 octombrie 2013

Piese cu probleme la ocupaţia germană

Întâlnite pe eBay, ambele loturi. Dacă menţineţi mouse-ul pe imagini, veţi putea vizualiza pe bara de stare detalii privind preţul (la una din cele două piese, cealaltă nefiind vândută) şi identitatea vânzătorilor (un italian şi un spaniol).


Aceasta este valoarea mijlocie din prima emisiune. Supratiparul MViR în casetă este dublat, fiind considerat o varietate interesantă. Privite însă cu puţină atenţie, se distinge intensitatea diferită a tuşului celor două casete, ceea ce nu este un lucru bun.
Mai mult, marca cu supratiparul dublu este aplicată pe un fragment şi poartă o ştampilă care în mod cert nu este românească.
Una peste alta, piesa este dubioasă.


Al doilea lot este compus din trei mărci, fiecare purtând aceeaşi casetă cu MViR. Marca din mijloc (taxa de plată - timbrul de ajutor de 10 bani roşu pe hârtie verzuie) prezintă, în mod similar primei piese, supratiparul casetă dublu. Şi în acest caz sunt vizibile (mult mai bine) atât o diferenţă de intensitate, cât şi una de nuanţă între tuşurile celor două casete.
Până în prezent această marcă nu a fost semnalată cu supratipar dublu (original).

Vă recomand să manifestaţi atenţie atunci când întâlniţi astfel de piese şi să examinaţi fără grabă ilustraţiile postate de vânzători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu