Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 5 august 2013

Corespondenţe par avion spre România

Recent am întâlnit trei piese drăguţe pe portalurile online şi m-am gândit să le păstrez imaginile pentru a vi le prezenta. Sunt piese frumoase (una din ele a fost semnalată şi în "clubul" colecţionarilor de pe Facebook) şi, un lucru interesant, toate au fost şi ieftine.


Acest carton a fost expediat prin intermediul primului zbor Berlin-Bucureşti-Constanţa, provenind din Bruxelles şi având ca destinaţie Bazargicul. Piesa are ştampila de plecare din Bruxelles (aplicată pe o marcă de poştă aeriană belgiană), o ştampilă de tranzit din Bucureşti şi ştampila de sosire la Bazargic (până la care se pare că a avut un parcurs terestru). Nu sunt sigur că piesa a zburat însă, din cauza ştampilei "Sanr surtaxe Aêrienne". Chiar şi aşa însă, este o piesă atractivă care a fost oferită pentru 12 dolari şi care a rămas nevândută.


A doua piesă a fost expediată prin intermediul primului zbor Budapesta - Arad - Bucureşti. Cartonul special poartă  francatură tricoloră maghiară, dar şi două viniete frumoase (una ocazionată de târgul de la Budapesta din aprilie-mai 1938, cealaltă ocazionată chiar de zborul cu pricina). Piesa poartă ştampila de sosire la Bucureşti şi ştampila de cartare, tot de la Bucureşti. Cartonul comemorativ a fost vândut pentru o sumă nesemnificativă, nefiind "bătaie" pe el. Acum câţiva ani ţin minte că s-a vândut o piesă identică într-o licitaţie românească cu de vreo două ori preţul obţinut acum.


A treia piesă a fost un plic expediat prin intermediul primului zbor direct Beirut -Bucureşti. Piesa poartă toate ştampilele normale aferente, inclusiv ştampila specială dreptunghiulară a zborului cu pricina. Plicul a fost vândut pentru o sumă derizorie, aş putea spune, în raport cu frumuseţea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu