Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 13 august 2013

Alte falsuri în coli la Cuza

Cu mai puţin de un an în urmă (dacă nu cumva mă lasă memoria), am semnalat vânzarea pe eBay a unor falsuri ale mărcilor din emisiunea Cuza în coli întregi.
Iată că două coli asemănătoare au fost din nou oferite pe acelaşi portal. Nu cu scopul de a înşela pe cineva, ele au fost descrise ca fiind falsuri.
M-am gândit că nu e rău să vi le arăt încă o dată, deoarece văd în continuare că falsuri grosolane (cam din aceeaşi categorie cu cele oferite acum în coli) sunt în continuare tranzacţionate pentru sume care uneori nu mai pot fi clasificate drept modeste. Adică cei care le achiziţionează au impresia că este vorba de un chilipir şi se păcălesc singuri.

Click pe imagini pentru mărire.


O coală a falsului mărcii de 2 parale a fost vândută cu 34 lire sterline. Falsurile ar trebui să "sară în ochi" imediat, deoarece poartă nişte ştampile total fanteziste, care n-au existat niciodată în realitate. În plus, distanţa între "clişee" este mult mai mică decât la originale, iar haşurile efigiei, precum şi literele şi cifrele valorii nu seamănă cu cele ale originalelor.


Coala falsului mărcii de 20 parale a fost vândută cu 40 lire sterline. Aceleaşi diferenţe faţă de original semnalate la coala precedentă se regăsesc şi la acest fals. O diferenţă în plus o reprezintă şi lipsa celor două tipuri existente la original, aici falsurile părând a fi realizate după un desen unic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu