Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 2 iulie 2013

Coală de benzi de ziare nebăgată în seamă

Zilele trecute a expirat o ofertă făcută de un colecţionar străin pe eBay: o coală întreagă de benzi de ziare de 1½ bani albastru pe galben-portocaliu, emisiunea 1871 (a doua emisiune de benzi de ziare). Nu ştiu cum a scăpat nebăgată în seamă, dar extensia mea cu care urmăresc anumite loturi mi-a indicat că piesa a rămas nevândută, în ciuda preţului solicitat de vânzător, aproape ridicol de mic.
Din cauza mărimii colii, ea a fost scanată din trei părţi (click pe imagini pentru mărire).


Descrierea vânzătorului suna cam aşa: "Romania, Prince Carol 1½ b blue/yellow, imperf, vertical row of 18 trials printed down  left side of large ungummed sheet of yellow stamp paper, with 41mm lines marking midpoint between vertical pairs. Sheet (62x27cm), is folded in 16th, with one fold between stamps at midpoint and folds passing through two of the 18 stamps, as shown, unused, no gum."
Spre comparaţie, CMPR 1974 scrie (la pag. 470): "Colile (format 630x467 mm) conţineau 18 benzi (format 35x467 mm), despărţite între ele printr-o liniuţă orizontală (de 40 mm lungime). După comparaţie, se pare că din coala oferită pe portalul online ar lipsi o bucată. Totuşi...

4 comentarii:

  1. Nu a fost nebagata in seama. Au fost multe biduri la aceasta piesa, da omu speriat de avalansa a acceptat o oferta ofline la care el a crezut ca a meritat sa retraga licitatia. Aici corectitudinea eBay nu se mai vede pentru ca la retragerea unei licitatii care are deja biduri se primeste calificativ negativ. Probabil pentru ca este d'ai lor. Din pacate fraierul nu stie si cat a fost ultimul bid pentru ca la vedere se ajunsese la 472$ si 8 bidatori. Eu stiu cat a fost bidul maxim si nu cred ca oferta ofline a fost de aceeasi valoare ci mult sub ea. Iata ce mi-a raspuns vanzatorul la intrebarea mea ce s-a intamplat cu licitatia:
    We apologize. Consignor of the piece requested we cancel the auction because he was not comfortable with our description and did not want to offer something that was possibly not correctly represented
    Rich

    - richwho1


    ?!?!?! Descrierea itemului chiar ai facut-o mai sus. A fost necorespunzatoare? Ma indoiesc. Jocuri obscure.
    Cam asta e ce se intampla pe eBay in ultimul timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape oriunde este vorba de bani, e imposibil să nu se gândească vreun nemernic la mânării! De aia nu avem piaţă liberă, ci dirijată de "jmecheri".

      Ștergere
  2. To be fair, the description did mis-identify the item: as I recall, it described it as proofs, not realizing it was newspaper bands. Anyway, it's a wonderful item and I hope it will re-appear with a proper description!

    Tim Huxley

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. You are right, the seller did described the item as proof. Actually it is a (almost complete) sheet of wrappers for newspapers (the second official issue, dated 1871).
      One can say the seller was frighten by the high bids he received and withdrawed the item.

      Ștergere