Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 30 mai 2013

eBay: ID-ul "butterfly-stamp" înregistrat în Ungaria

Cred că este a treia oară când îl menţionez pe acest vânzător din Ungaria, de când am deschis blogul. Nu pentru că ar fi avut cine ştie ce piese nemaipomenite, ci pentru că vinde falsuri şi făcături.
Chiar acum, când redactez prezentul articol, cred că expiră o serie de oferte ale acestui vânzător, mai multe dintre ele fiind aşa-zise supratipare ale unor emisiuni locale (click pentru mărire).


Câteva din "localele" oferite de el sunt variante ale altor "locale", cele vândute de gol-dmark987, hold2112 şi hold21112 (cred că este aceeaşi persoană, care dispune de mai multe conturi). Le puteţi admira mai jos:


Asemenea mărci de ocupaţie nu au existat niciodată. Interesante mi s-au părut însă altele:


Aceste ultime două "locale" cică ar proveni de la Hunedoara. Poate în visele individului... Un element perfect vizibil la aceste "supratipare" este punctul de rastru care se poate deosebi la ambele supratipare. Aşa ceva apare de regulă la imprimarea unui fişier bitmap (tiff, jpeg) cu ajutorul unei imprimante laser alb-negru de birou (non postscript).

Dacă vă interesează întreaga "ofertă" a individului, am făcut un fişier PDF cu toate piesele. Unele sunt din regiuni care au aparţinut Iugoslaviei sau Cehoslovaciei. Nu mă pricep la astfel de locale, dar tare mi-e teamă că au cam acelaşi statut cu "localele" din Transilvania. Probabil că specialiştii pot aprecia.
Puteţi descărca fişierul PDF de aici.

Nu vă recomand să aruncaţi banii pe astfel de "locale". Dacă totuşi aţi cumpărat aşa ceva, e treaba voastră, încercaţi să vă descurcaţi cu vânzătorul şi să vă recuperaţi sumele plătite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu