Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 17 aprilie 2013

Poveste cu final fericit

O situaţie neaşteptată a dus la rezolvarea de către poliţia australiană din Launcheston, Tasmania (Australia) a unui dosar rămas nerezolvat timpde aproape 30 de ani, scrie publicaţia The Mercury.


Cu ocazia unui raid de rutină efectuat de poliţia locală în oraş, a fost descoperită la un suspect o colecţie de mărci poştale care mai purta încă numele şi adresa fostului proprietar. Înapoindu-i acestuia clasoarele, poliţia a constatat că era vorba de un furt petrecut cu aproape 30 de ani în urmă, al cărui autor rămăsese necunoscut.
Proprietara colecţiei de mărci, Cathy Chilcott le-a spus oamenilor legii că locuinţa familiei sale fusese prădată de hoţi când ea avea numai 14 ani, printre lucrurile furate figurând şi clasoarele ei. Cu toate că mica ei colecţie nu constituie o valoare deosebită, ci mai degrabă una sentimentală, Cathy s-a arătat încântată de supriza pe care i-au făcut-o oamenii legii.

(Via Rod)

3 comentarii:

  1. Frumos. Gesturile mărunte, ca acesta, ne luminează vieţile, ba chiar pot avea uneori efect terapeutic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveţi dreptate.
      E un lucru puţin cunoscut: în unele stabilimente medicale din SUA, colecţionarea timbrelor şi a ilustratelor este utilizată în scop terapeutic.

      Ștergere
    2. Este probabil o traducere greșită a alocuțiunii UP-PRIZE care înseamnă PREMIU MAXIM nu ..."sus priză" redactat aici de nepoata Dvs. ... "supriza" !

      Ștergere