Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 16 aprilie 2013

Alte falsuri "ARPA"

Imediat după război, câţiva întreprinzători au dorit să "dea lovitura": au inventat un supratipar pe care l-au aplicat pe câteva mărci uzuale (din acestea unele fuseseră deja scoase din circulaţie) şi le-au oferit apoi unor negustori de mărci atât din Europa Occidentală, cât şi de peste Ocea, în Statele Unite. Câteva reviste filatelice ale vremii s-au grăbit chiar să anunţe "noua emisiune". Informaţiile nu circulau cu viteza şi cu precizia de astăzi. Cu toate acestea, publiciştii filatelici ai vremii au respectat aproape mereu un principiu: verificau informaţiile pe care le primeau, căutând pe cât se putea la acea dată surse oficiale.
Cam aşa arătau falsurile (plicul din imagine a apărut de curând pe un portal online, cineva încercând să îl valorifice).

Bineînţeles că tentativa de înşelătorie a ieşit repede la iveală, iar revista care anunţase "apariţia" a făcut precizarea necesară, atrăgând atenţia cititorilor că este o "emisiune neoficială".
Am mai scris despre aceste producţii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu