Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 16 februarie 2013

Imprimare parţială

Dădusem acum câteva săptămâni peste o varietate de imprimare interesantă pe un portal online. Deşi este desul de spectaculoasă, ea nu a fost vândută, iar preţul solicitat pe piesă de departe nu a fost unul deplasat.


Este vorba de marca de 1 leu din emisiunea Turnu Severin, din 1933, care prezintă în marginea stângă o suprafaţă neimprimată destul de mare, generată mai mult ca sigur de un pliu al colii de hârtie pe timpul imprimării. Piesa poartă un fel de "anulare" făcută în cruce cu un creion roşu. Piesa fiind izolată, nu prea ştiu cum să o interpretez:
- ori ea a fost pe un plic şi un poştaş mai zelos a marcat-o ca neacceptabilă la francare (în acest caz este mare păcat că a fost dezlipită de pe acea corepsondenţă, ar fi avut o valoare mult mai mare);
- ori este doar un simplu rebut de imprimare, care nu se ştie pe ce căi a ieşit din tipografie şi a ajuns pe piaţa filatelică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu