Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 1 februarie 2013

Cunard Steam Ship Company

De la începutul secolului XX şi până în perioada interbelică, în România au avut agenţii, filiale sau reprezentanţe mai multe companii maritime, unele cu arie de acoperire mai limitată (cum au fost, spre exemplu, câteva companii greceşti), altele cu linii care deserveau transportul mărfurilor şi al călătorilor spre America.
Există informaţii despre raporturile acestor companii de navigaţie şi serviciile poştale, dar încă se mai descoperă piese  care ar putea sugera existenţa unor curse maritime care asigurau şi transportul sacilor cu corespondenţă poştală.
Nu cred că este cazul piesei descrise mai jos (click pe imagini pentru mărire), însă aceasta m-a îndemnat să caut pe internet câteva informaţii suplimentare.


Plicul are adresa pretipărită. El a fost prezentat (în regim de scrisoare simplă externă) la oficiul poştal din Gara de Nord, Bucureşti. Nu mai poartă niciun semn sau ştampilă de tranzit sau sosire în Lumea Nouă. Dar după aspectul piesei mă îndoiesc că este una filatelică. Bineînţeles că întrebarea pe care mi-am pus-o este dacă şi cum a ajuns plicul la Detroit.
Câteva date şi informaţii despre compania de navigaţie Cunard (inclusiv un inventar al vaselor pe care le-a deţinut) am găsit aici. Unul din vasele sale, Carpathia, a devenit cunoscut în urma participării la acţiunile de salvare a supravieţuitorilor din accidentul Titanicului.
Plicul de mai sus a fost oferit pe eBay, dar mi se pare că nici nu a fost băgat în seamă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu