Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 17 ianuarie 2013

Cursă feroviară

Ilustrata din imaginea de mai jos (click pentru mărire) a fost vândută recent pe un portal de licitaţii online pentru o sumă neconcludentă. Piesa este frumoasă prin existenţa unei amprente destul de clare a unei ştampile de tren care se întâlneşte relativ rar pe mărcile Carol I "Tipografiate" (în ciuda tirajelor foarte mari ale acestor mărci).

Este vorba de ştampila "CÂINENI - PIATRA-OLT / TRENUL 146". O menţionez pentru a-mi aduce umila contribuţie la completarea tabelului nr. 8 (pag. 80) din lucrarea "Poşta ambulantă feroviară în România 1869-1994" (Bucureşti, 1995), semnată de colegul nostru Călin Marinescu. În tabelul menţionat, data cea mai târzie pentru ştampila trenului 146 era cunoscută în anul 1914. Ştampila semnalată aici poartă data 7 mai 1915, "lungind" aproape cu un an perioada de utilizare cunoscută.

2 comentarii: