Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Corespondenţă militară germană plecată din România

Scrisoarea de mai jos (click pentru mărire) a fost expediată din România, conform descrierii piesei plasate pe un portal de licitaţii online. M-am hotărât să o prezint deoarece literatura noastră a cam trecut cu vederea piesele de acest gen, deşi istoricul altor poşte străine care au funcţionat pe teritoriul românesc (civile sau militare) au fost tratate de către mai mulţi autori.


Conform ştampilei aparţinând oficiului poştal german de campanie, este vorba de oficiul cu numărul 41450C. La data expedierii (13 februarie 1944), subunitatea care asigura funcţionarea acestui oficiu de campanie era Compania a 6-a din SS Panzer-Grenadier-Regiment 45, unitate componentă a Brigăzii 4 "Niederland" (conform descrierii vânzătorului). Subunitatea se găsea în apropierea Sibiului.
Deşi piese asemănătoare sunt relativ frecvente pe portalurile de licitaţii şi nu obţin preţuri prea mari, piesa de faţă a fost vândută cu 82 euro, după 14 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu