Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 12 decembrie 2012

Preţ record pentru o uzuală Ferdinand

Este vorba de un bloc de patru neuzat al mărcii de 2 lei "cap mic", pusă în circulaţie în 1922.
Nu este marca-tip, tiparul are o nuanţă rară, cunoscută de multă vreme sub denumirea franceză, "lie de vin". Nuanţa este catalogată şi de Michel, drept "weinrot".


Deşi nu sunt un adept al detalierii nuanţelor (nici măcar pentru catalogul meu specializat), această marcă este clar că aparţine unui tiraj distinct, care nu se confundă cu mărcile "normale" (care au, de regulă, nuanţe de roşu spre roşu-carmin). Imaginea postată nu reflectă chiar nuanţa reală ("la ochi" pare puţin mai deschisă decât în realitate, ea este mai apropiată de vişiniu decât de carmin).
Prin anii '80 am achiziţionat un bloc similar cu 150 lei (nu era o sumă chiar de neglijat nici atunci). Blocul din imagine a fost vândut pe eBay cu o sumă record pentru o piesă Ferdinand - 580 dolari (8 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu