Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 26 decembrie 2012

Două Capete de bour

Cele două piese ilustrate mai jos au făcut parte din oferta casei americane Daniel F. Kelleher, la ultima licitaţie din acest an, desfăşurată cu o săptămână în urmă. Piesele oferite la această licitaţie par piese originale, iar preţurile de plecare nu au fost deloc exagerate.

Un unicat de 40 parale din a doua emisiune, cu margini bune, pe un fragment de scrisoare suficient de mare pentru a cuprinde o ştampilă completă a oficiului de expediţie a fost oferit pentru un preţ de strigare de numai 100 dolari. Marca pare că este pe hârtie gri-albăstruie.

Un unicat neuzat al mărcii de 80 parale cărămiziu pe hârtie alb-gălbuie pare să aibă urme ale gumei originale, dar şi o urmă de şarnieră (această stare este totuşi una considerată normală pentru emisiunea a doua, piesele neuzate cu gumă originală intactă şi fără şarnieră sunt foarte rare). Marginile sunt mari, iar tiparul prezintă microsemnele generale ale clişeului original. Marca a fost oferită la un preţ de plecare de 200 dolari.

Ca o remarcă, în toamna acestui an au fost vândute până şi pe eBay exemplare oarecum similare la preţuri mai mari. De aceea, cred că este bine de urmărit şi ofertele caselor tradiţionale de licitaţii. Niciodată nu poţi să ştii când înâtlneşti o ofertă avantajoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu