Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 15 octombrie 2012

Târgul filatelic de la Mediaş, 1943


Nu este deloc o noutate. Există pe piaţă zeci de piese care poartă ştampila "Briefmarkenwerbeschau Mediasch". Numai că piesa din imaginea de mai sus (click pentru mărire) este circulată efectiv, purtând ştampilele cenzurii externe române şi ale cenzurii germane.
Şi francatura este puţin interesantă. În locul mărcii de 12 lei plus 1 leu taxa pentru Fondul Aviaţiei, s-au utilizat două mărci care însumează tariful corect, dar "fac cadou" Fondului Aviaţiei suma de 50 bani. Dar ce contează dacă a ieşit o piesă frumoasă?!
Această piesă mi-a adus aminte de ai noştri colecţionari, care nu scapă nicio expoziţie fără să aplice sârguincios ştampilele speciale pe zeci de plicuri. Cu circulatul e mai greu...
Tare mă tem că peste puţin timp o trimitere poştală contemporană francată cu mărci va deveni o adevărată raritate. Lumea foloseşte alte mijloace de comunicare, renunţând la clasica scrisoare. Iar trimiterile comerciale utilizează ori contractele de tip TP, ori maşinile de francat (pe undeva ar fi şi de înţeles, apucaţi-vă să puneţi timbre pe câteva mii de plicuri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu