Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 4 august 2012

Neemisele poştei militare austriece

În primăvară, la licitaţiile cu numerele 347-349 ale casei germane Heinrich Koehler (21 martie a.c.) au fost oferite câteva erori nesemnalate până acum ale supratiparului "BANI" pe mărcile austriece de campanie. Exemplific câteva din ele.

La cea mai mică valoare, marca din dreapta are litera B lipsă în supratiparul BANI.

La valoarea de 5 bani, la două mărci s-au descoperit deteriorări ale literei I din BANI. Ambele perechi sunt certificate de Ferchenbauer:


Probabil că cea mai spectaculoasă piesă este cea de jos (absolut necunoscută până la data efectuării expertizei de către acelaşi Ferchenbauer.


Încă de acum doi ani începusem să primesc semnale că undeva, într-o ţară din Europa Occidentală, s-ar afla un stoc important din această emisiune (care, fie vorba între noi, este una din cele mai rare emisiuni din aria de interes filatelic românesc). Cu ocazia aceleiaşi licitaţii a fost oferit un lot a cărui descriere suna cam aşa:

"1919, nicht zur Ausgabe gelangte Feldpostmarken, postfrischer Lagerbestand von vielen 100 Stück (oft in Einheiten), dabei auch größere Mengen des seltenen 80 Bani-Wertes (für 2 4er-Blocks Fotoatteste Ferchenbauer); möglicherweise aus einer Auktion von Restbeständen von Feldpostmarken in den 20er Jahren stammend; der Katalogwert liegt bei etwa 1 Mio. EUR."

Mai mult ca sigur, această ofertă va avea un impact deosebit asupra preţului de piaţă al emisiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu