Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 4 august 2012

Francatură frumoasă din Bucovina

La licitaţia "rotundă" (purtând numărul 50) a casei Deider am remarcat piesa de mai jos (click pentru mărire).


Este vorba de un plic expediat din Tărăşeni la Siret, în septembrie 1883. Francatura bicoloră şi multiplă (4x2+4x3 kreuzer din tirajul "feiner Druck" 1867, care a circulat numai în Bucovina, nu şi în fosta Ungarie) corespunde tarifului pentru o recomandată. Ne putem da seama că este o piesă rară şi dacă ne uităm numai la numărul recomandatei: 126.
Ştampila TERESCHENY este catalogată de Wilhelm Klein sub nr. 5182b, acordându-i-se 120 de puncte (dintr-un foc avem aici 360 de puncte, la care se adaugă francatura, extrem de frumoasă şi rară ea însăşi).
Piesa a fost oferită la un preţ de plecare de 280 euro. Nu m-am învrednicit să văd cât a realizat, dar în opinia mea o astfel de piesă merită pe puţin 400 de euro.

2 comentarii:

  1. Salve Max!
    Deoarece ne faci prezentari de piese oferite la licitatii, te rog trge cu ochiul si aici

    http://www.sandafayre.com/countries/estonianstamps.html

    Am piesa din lotul 6031 (Michel2A,SG2a) pe fragment de plic , cu jumatate de stampila pe care se vad mai multe detalii decat la piesa de mai sus.

    Preturile de la aceste licitatii sunt reale sau se asteapta pestisorul prostut ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marea majoritate a preţurilor de la această casă britanică sunt trase de păr, adică mai de-a dreptul, sunt cu mult peste media practicată pe continent.
      Ai intuit bine, Andrei. Dar îţi poţi da seama uitându-te la România. Compară cu preţurile realizate pe eBay pe care eu le prezint mai mereu.

      Ștergere