Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 9 aprilie 2012

Poţi să ajuţi şi tu! Nu sta nepăsător!

Dragii mei, ştim cu toţii că sistemul medical din România are probleme. Dar ştim în egală măsură că avem şi oameni sufletişti, care salvează vieţi prin implicarea lor.Pe aceşti oameni trebuie să îi ajutăm, pentru că de ei s-ar putea să depindă viitorul copiilor şi nepoţilor noştri.

Probabil că aţi auzit de iniţiativa celor de la spitalul Marie Curie din Bucureşti prin care urmăresc extinderea secţiei de terapie pentru nou-născuţi. În prezent, în ciuda dorinţei medicilor de a face mai mult, posibilităţile nu permit aceasta. "Tratăm în fiecare an cam 200 de copii veniţi din toată ţara. Cu toate acestea, secţia este permanent supraaglomerată, avem câte 17-18 pacienţi în loc de 11, câţi ar trebui să fie. Nu e normal nici să înghesui copiii, să pui paturi pe culoare, dar nu putem nici să refuzăm internarea pacienţilor, pentru că asta înseamnă să refuzăm unor nou-născuţi dreptul la viaţă. Avem foarte mare nevoie de o secţie mai mare ca să-i putem primi pe toţi, şi mai modernă, ca să-i tratăm mai eficient şi mai repede. Proiectul acesta va dubla practic capacitatea secţiei noastre" - spune doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Fiecare dintre voi puteţi ajuta la asta!



Proiectul necesită fonduri estimate la circa 1 milion de euro. Începutul a fost făcut deja, Fundaţia Vodafone va dona 100.000 euro, bani necesari demarării construcţiei noii secţii.

AJUTĂ ŞI TU!

Cum poţi face asta? Dacă ai blog, te rog să participi la aceată campanie:
- scrie un articol despre campania iniţiată de Asociaţia Inima Copiilor;
- pune pe blogul tău unul din bannerele pe care le poţi găsi aici;
- postează articolul scris de tine pe contul tău de Facebook (în grupurile din care faci parte) sau pe Twitter şi rugaţi-vă prietenii să vă distribuie articolul.
Chiar dacă ai sau nu blog, poţi să faci o donaţie DE NUMAI 2 EURO în cadrul campaniei de strângere de fonduri, trimiţând un SMS la la numărul 858 (valabil în orice reţea mobilă).
Puteţi dona însă şi sume mai mari de 2 euro:
- Donatii online: http://www.inimacopiilor.ro/doners_donations.php
- Donatii in cont: http://www.inimacopiilor.ro/ajuta/doneazaInCont.php

Mai puteţi face un lucru: cei care aveţi venituri, plătiţi impozit la stat, nu-i aşa? Nu cumva ar fi mai bine dacă aţi şti că 2% din impozitul vostru ar fi redirecţionat spre Asociaţia Inima Copiilor? Sau preferaţi ca banii voştri să se ducă în schimbat de borduri, autostrăzi inexistente sau terenuri de fotbal în pantă?

Trebuie să ştiţi că banii strânşi vor fi utilizaţi cu folos. După construcţie, noua secţie de terapie intensivă va avea:
• un spaţiu mult mai mare şi o capacitate aproape dublă faţă de cea actuală: 18-20 paturi faţă de 11, câte sunt in prezent;
• spaţiu separat pentru fiecare pacient, ceea ce asigură nou-născuţilor confortul necesar şi este foarte important pentru dezvoltarea psihosomatică din primele zile de viaţă;
• sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicină pentru diagnostic la distanţă;
• climatizare performantă pentru a asigura delimitarea zonelor de sterilitate diferită. Vor fi astfel create condiţii speciale de sterilitate, ce vor permite realizarea intervenţiilor chirurgicale „la pat”, pentru pacienţii care nu pot fi transportaţi in condiţii de siguranţă în sala de operaţii şi pentru care aceste intervenţii sunt de importanţă vitală;
• spaţiu dedicat pentru prepararea soluţiilor perfuzabile şi a soluţiilor de hrană parenterală (hrana speciala pentru pacienţii care nu se pot alimenta adecvat oral); spaţii conexe pentru medici şi asistente, pentru părinţii care însoţesc nou-născuţii internaţi, săli de consultaţii şi spaţii tehnice;
• un centru de training pentru urgenţe pediatrice la parterul noii clădiri, unde vor fi transmise şi procedurile medicale complexe.

Închei cu o rugăminte adresată colecţionarilor. Noi facem parte dintr-o categorie socială pentru care sume de ordinul a câtorva euro nu au o importanţă prea mare. Gândiţi-vă că aceşti câţiva euro ar putea salva viaţa unui copil nevinovat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu