Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 7 septembrie 2011

Ultima oră: Spink a achiziţionat Investphila

Cunoscuta casă britanică Spink a făcut public ieri un material de presă, potrivit căruia a încheiat un acord pentru preluarea casei de licitaţii Investphila, cu sediul în Elveţia.


Casa elveţiană Investphila a fost fondată în urmă cu 30 de ani de către actualul manager, Guido Craveri, fost partener al casei Harmers Elveţia. Împreună cu colaboratorii săi, Craveri a reuşit în cei 30 de ani de activitate să aducă casa elveţiană în rândul celor mai cunoscute case de licitaţie din lume, specializându-se pe piese din America Centrală şi de Sud, precum şi din Rusia. În cele peste 50 de licitaţii organizate, casa elveţiană a stabilit multe recorduri, comercializând printre altele celebrele colecţii Paolo Bianchi, Lipschutz (Rusia), Shaida (Marea Britanie) şi Concordia (Uruguay). Datorită locaţiei, firma elveţiană s-a impus de asemenea pe piaţa elveţiană şi pe cea italiană.
În 1997, Consiliul Institutului Smithonian din Whashington l-a nominalizat pe Guido Craveri în funcţia de preşedinte al Comitetului Filatelic al National Postal Museum (cel mai mare muzeu poştal din lume, având şi cei mai mulţi vizitatori), funcţie pe care a îndeplinit-o până în 2004 (la expirarea celui de-al doilea mandat), fiind în continuare nominalizat în funcţia de preşedinte onorific.

Olivier Stocker (Spink) şi Guido Craveri (Investphila)

În ultimul an, atât Spink, cât şi Investphila au înregistrat numeroase succese.Spink a continuat să doboare recordurile. Numai în ultimele trei luni, cu ocazia desfacerii colecţiei Chartwell (Marea Britanie şi coloniile britanice), Spink a făcut cele mai mari realizări atinse în Marea Britanie în decurs de 48 de ore: vânzări de peste 5 milioane de lire sterline, doborând şi recordul de preţ înregistrat în ţară pentru o singură marcă, peste 1 milion de lire sterline pentru un exemplar de 2 pence albastru din prima emisiune Mauritius. Pe de altă parte, Investphila este deţinătoarea recordului de 3,4 milioane de franci elveţieni obţinuţi pentru scrisoarea Anglia circulată pe 2 mai 1840 (cu 4 zile înaintea punerii oficiale în circulaţie a primelor mărci), având însă şi importante realizări pentru mărci şi colecţii din America de Sud.

2 comentarii: