Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 8 iunie 2011

Vineri, pe 10 iunie, la Austrophil

Celor îndrăgostiţi de Austria clasică, firma H.D. Rauch nu le este străină, fiind una cu o veche tradiţie în materie. Ca de obicei, şi la această licitaţie sunt mai multe piese frumuşele (unele chiar la preţuri accesibile) care ar fi de interes pentru colecţionarii de ştampilografie din Ardeal, Banat şi Bucovina. Eu prezint doar câteva piese (dacă vreţi să aflaţi preţurile de strigare, descărcaţi fiecare imagine - numele fişierului îl conţine). Dacă ziceţi că sunt prea puţine, cereţi catalogul.

O piesă de lux, la un preţ pe măsură. Dar asemenea exemplare se găsesc extrem de greu, în ciuda cotei scăzute a mărcii de bază. Ştampilă Sibiu, dublu cerc cu stea.

Aceasta este o piesă absolut superbă, ditamai ştraiful de opt mărci de 6 kreuzer, fiecare purtând câte o ştampilă centrată a oficiului din Braşov.

Un superb ştraif de trei mărci de 1 kreuzer, fiecare marcă fiind obliterată cu câte o ştampilă clară, dublu cerc cu agrafă, Lugoj.

Piesa aceasta frumoasă face parte dintr-un lot. Are margini late, plus margine de coală jos, plus o ştampilă aproape completă a oficiului din Carei, dublu cerc cu agrafă.

Altă piesă de 1 kreuzer, margini mari, hârtie cadrilată (consultaţi catalogul Ferchenbauer, cei care îl au), cu o ştampilă aproape completă a oficiului Satu Mare.

Iată o piesă superbă de 9 kreuzer, 1850, cu multiple pliuri de hârtie, obliterată la Timişoara.

Recipisă nefrancată, datată 1854, purtând ştampila tip C a oficiului Aleşd. Nu este o piesă prea comună.

Un fragment frumos cu mărcile de 3 şi de 9 kreuzer 1850, obliterate (în 1856) la oficiul militar austriac de campanie de la Craiova, pe timpul Războiului Crimeii.

Acesta cred că este un imprimat extern, francat cu două mărci de 2 kreuzer (emisiunea 1861), expediat de la Braşov la Bucureşti, în Principate. Nu se specifică în descriere, dar probabil sosirea aparţine oficiului consular austriac din Bucureşti.

Tot emisiunea 1861, un unicat pe fragment, cu ştampila completă, ornamentală, a oficiului din Sadagura, Bucovina. Este o piesă rară.

Unicat de 15 soldi 1864, Levantul austriac, purtând o ştampilă aproape completă a agenţiei Lloyd din Constanţa. Piesă destul de rară.

Dacă vă place, vă mai arăt şi altă dată. Dar tre' să-mi spuneţi, c-altfel nu ştiu că vă place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu