Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 6 iunie 2011

Viennafil, astăzi

Licitaţia austriacă a oferit câteva piese de primă mână, şi foarte frumoase, dar şi destul de scumpe. Aştept să văd şi care vor fi realizările, pentru a-mi face o idee. Dar o scurtă trecere în revistă zic că nu strică, pentru că mai învăţăm puţin... (puteţi face click pe imagini pentru mărire).

1856, scrisoare expediată de la Craiova la Viena. Francatură 15 kreuzer (ambele mărci pe hârtie de maşină), obliterare a oficiului de campanie, K.K.OST.F.P. KRAJOVA 26/8, pe verso ştampila sanitară de dezinfectare a scrisorii de la Orşova Veche, precum şi o ştampilă de tranzit Temesvár. Piesă foarte curată, ex col. Torrey. Preţ de plecare: 1.600 euro.

Scrisoare cu francatură trei culori (mărci ale Levantului austriac, emisiunea 1863), expediată în mai 1864 de la Constantinopol la Manchester, în Anglia, "Via Kustendje". Scrisoarea a plecat nefrancată din Constantinopol, mărcile fiind aplicate la Constanţa şi obliterate cu ştampila LLOYD AGENZIE KUSTENDJE. Adnotare manuscrisă pe faţă "14x" cu creionul (taxa franco achitată) şi ştampila roşie de tranzit LONDON PAID. Este însoţită de un certificat semnat de E. Diena. La cota Ferchenbauer de 10.000 euro pentru această francatură, piesa a avut un preţ de plecare de 3.000 euro.

O altă piesă frumoasă: francatură bicoloră mixtă (mărci din emisiunile 1863 şi 1864), pe scrisoare datată cel mai probabil decembrie 1864, expediată de la oficiul consular austriac din Bucureşti la Berzasca, "via Drencova". Este o piesă rară, frumoasă şi curată, care a avut un preţ de plecare de 1.500 euro.

O altă scrisoare foarte curată şi frumoasă, datată 31 martie 1864, cu o francatură de 25 kreuzer din două mărci ale emisiunii 1864, expediată de la Tulcea la Viena, având pe verso şi o ştampilă de tranzit Galatz. Preţ de plecare: 1.600 euro.
Au mai fost oferite câteva scrisori cu ştampile ale Levantului austriac, dar de importanţă mai redusă.
Şi în final, o piesă M.V.i.R.:

Marca de 40 bani din a doua emisiune a ocupaţiei germane, un bloc de nouă la care o marcă (prima din stânga, rândul al doilea) prezintă binecunoscuta eroare "fără 40". Blocul este obliterat, dar de complezenţă. În ciuda acestui lucru, piesa a fost oferită cu un preţ de plecare de 350 euro. Vom vedea şi realizările.

Un comentariu:

  1. par opere de arta si asta datorita felului in care vorbesti despre ele...poate chiar sunt :)

    RăspundețiȘtergere