Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 22 iunie 2011

eBay: ID-ul "uniphila.paris"

Am văzut recent la acest ID o nouă serie de piese pentru care eu am dubii: blocuri de patru mărci, nedantelate, din emisiunea "Căişorii". Le aveţi în imaginile de mai jos:


Numai în acest an, ID-ul uniphila.paris a oferit de cel puţin patru ori astfel de piese, ceea ce îmi cam dă de gândit. La piesele anterioare am avut argumente care au venit în sprijinul ideii de falsuri. De această dată, nu mai sunt vizibile linii de culoare sau alte semne marginale, iar scan-urile sunt destul de slabe pentru a nu se putea distinge bine detaliile de desen. Dar alinierea defectuoasă dintre "clişee" mă face să cred că nici aceste piese nu sunt originale. Argumentul: nu am văzut niciodată multiple, la nicio valoare, la care să existe aliniere defectuoasă a clişeelor.

Din aceste motive, recomand cititorilor să manifeste atenţie la piesele provenite de la ID-ul acesta.

6 comentarii:

  1. Interesant. Frumoasa pasiunea aceasta a ta. O seara linistita !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, este chiar frumoasă şi m-a ajutat de multe ori chiar şi pentru cultura generală. Iar satisfacţiile sunt destul de mari.
    Şi eu îţi doresc o seară excelentă şi îţi mulţumesc pentru vizită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce rău îmi pare că nu mă pricep la filatelie!
    Dar, cine știe, poate că azi un pic, mâine un pic, până la urmă tot se prinde ceva și de mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o vorbă printre noi, ăştia... "bolnavii": filatelia este regina pasiunilor. Dar dacă este luată încet, spune tot!...
    Satisfacţiile sunt într-adevăr deosebite. Şi ce este destul de important, nu sunt bani aruncaţi degeaba. Cu condiţia găsirii unui profesor priceput.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interessate idei. Cand eram copil aveam clasoare intregi cu timbre... oare cum le-am dat uitarii?
    Zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tentaţiile sunt mari, de aceea. Avem TV, avem net, ne plac jocurile... Cu filatelia vine însă şi altceva: este vorba de o acumulare continuă (nu mă refer la colecţia fizică, ci la cunoştinţe). Apoi este uimitoare ei capacitatea de a naşte noi relaţii şi de a întări prietenii deja formate. De multe ori ne adunăm nu ca să facem schimb, ci doar să ne vedem, să fim împreună şi să ne simţim bine. Că discutăm tot despre timbre, cataloage, colecţii şi expoziţii, asta-i altă mâncare de peşte!... :))

    RăspundețiȘtergere