Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 5 mai 2011

Câteva piese, de amuzament...

Un mic lot de piese văzute în ultimele zile pe eBay. Cu câte o scurtă prezentare.

Acesta este un fals nu prea reuşit (pentru mine, pe alţii s-ar putea să-i păcălească), dar care nu cred că va avea un mare succes. Vânzătorul are impresia că l-a prins pe Dumnezeu de un picior, zicând că aceasta este varietatea cu... punct în greacă. E un punct pe undeva prin greaca superioară dreaptă, dar nu acolo unde trebuie. Preţul exagerat solicitat mă face să trag concluzia că omul este paralel cu problema.

Aceasta este o piesă originală, care are o faţă foarte frumoasă. Prezintă şi o mică spărtură în bucla stângă a literei O din ROMÂNĂ. Piesa a fost oferită la un preţ modest, accesibil, drept pentru care a beneficiat şi de 6 biduri, fiind cumpărată cu 33 dolari SUA.

Tot o marcă de culoare galbenă, ca să se asorteze... Dar este falsă. Ca o recomandare: când vedeţi astfel de ştampile, ceva este dubios. Chestia aceasta "cu puncte" nu prea a existat nici la România, nici prin Europa (cel puţin în această perioadă). Falsul este integral. Dacă mai ţineţi minte ce spuneam acum câteva articole, referitor la "Carol cu barbă": când aveţi dubii, studiaţi forma şi poziţia ochiului efigiei. În acest caz, ochiul este situat mai jos decât ar fi normal la o faţă umană. În ciuda faptului că este relativ uşor de sesizat, falsul s-a vândut cu 10 dolari SUA, după 8 biduri. Ce-or fi văzut la el?

Acestea sunt alte falsuri. Vândute ca atare însă. Şi pentru 5 dolari! Când văd astfel de preţuri pentru falsuri, încep să intru la bănuieli.

Poate că unii dintre dvs. aţi mai văzut astfel de piese (click pe imagine pentru mărire). Chestiile acelea două ştampilate de pe plic (şi care seamănă cu etichetele strânse de filumenişti) vor să fie mărci poştale. Acesta este un exemplu de corespondenţă internă, circulată în aşa-zisa republică transnistreană, iar ştampila este a oficiului din Tiraspol. Autoproclamata republică şi-a "tras" de mai mulţi ani "mărci poştale" proprii. Statul-fantomă nu este recunoscut politic de nimeni, iar mărcile lui nu pot circula în "străinătate", UPU nerecunoscând această "unitate emitentă".

Să aveţi o zi plăcută în continuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu