Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 11 mai 2011

Artefacte şi monede dacice, recuperate de procurori

O brăţară dacică din aur, o pereche de scuturi din fier forjat şi 229 monede Koson şi Lysimach din aur şi argint au fost recuperate de autorităţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei din Alba şi Hunedoara şi autorităţile germane din landul Hessen au reuşit recuperarea unui nou lot de artefacte antice.

Piesele au fost recuperate la data de 5 mai 2011. Ele vor fi depuse astăzi la Muzeul Naţional de Istorie al României din Bucureşti.

„Artefactele aparţin tezaurelor sustrase, în perioada 1998-2001, din situl arheologic Sarmisegetusa Regia, clasat monument istoric pe lista UNESCO, de echipe de braconaj arheologic din judeţul Hunedoara, aflate în curs de judecare la Curtea de Apel Alba Iulia şi Judecătoria Deva pentru sustragerea şi valorificarea ilegală a mai multor tezaure de spirale, scuturi şi monede antice, comise în aceeaşi perioadă“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi mai multe pe Historia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu