Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 14 martie 2011

Alte piese cu... "bătaie"

Sfârşitul de săptămână se dovedeşte, de regulă, mai animat pe eBay faţă de celelalte zile. Am selectat câteva piese pe care le consider mai interesante.


O scrisoare recomandată, francată cu două mărci de 10 Kraiczar albastru (emisiunea a II-a, gravate), expediată în 1874 de la Sibiu la Braşov. Combinaţia este mai rară, deoarece francatura ar corespunde treptei a doua de greutate, mi se pare. Piesa a fost achiziţionată cu 113 dolari SUA, după 19 biduri.


Iată o serie de "Căişori" foarte... falsă! Se vede din avion dantelura grosieră, în linie, cât şi culoarea "mărcii" de 3 Bani, care numai brun roşcat nu este. În ciuda acestor lucruri, au fost vândute cu 20 dolari SUA.


Ocupaţia bulgară în România, un bloc neuzat de patru mărci din marginea stângă a colii. La prima vedere nu este ceva deosebit. Studiată puţin, piesa dezvăluie o serie de mici erori la supratiparul albastru. După zece biduri, piesa a fost achiziţionată cu 13 dolari SUA.


O piesă care nu a avut o realizare notabilă (dimpotrivă, a fost achiziţionată cu o sumă chiar modestă), dar pliul de hârtie este spectaculos.


Iată o varietate interesantă la marca de 50 Bani "Încoronarea" din 1922. O piesă asemănătoare (dar la altă valoare) a fost oferită într-o licitaţie a casei Yaman. Piesa de faţă a fost achiziţionată cu 38 dolari SUA, după 13 biduri.


Acest lot de eseuri a fost achiziţionat cu 96 dolari SUA, după 29 de biduri. Părerea mea este că meritau mai mult.


Seria nedantelată de uzuale a beneficiat de 38 de biduri, fiind achiziţionată cu 130 dolari SUA.


Două seturi identice de nedantelate la Timbrul Aviaţiei din 1932. Fiecare set a beneficiat de câte zece biduri, unul fiind achiziţionat cu 80, celălalt cu 90 dolari SUA.

Câteva cuvinte despre aceste nedantelate. Literatura acreditează pentru ele un tiraj de 200 de serii. Numai că, la valoarea de 1 Leu am văzut două piese cu poziţii diferite ale filigranului monogram CC, iar la valoarea de 2 Lei am văzut două piese provenind din acelaşi colţ de coală. Din această cauză, având în vedere că aceste timbre au fost imprimate în coli de câte 200, tirajul (cel puţin pentru valorile de 1 Leu şi de 2 Lei) nu ar putea fi mai mic de 400.


Iată o eroare de dantelură de care nu aveam cunoştinţă. A fost achiziţionată pentru un preţ modest, personal cred că merita mai mult.


Iată o circulaţie mai puţin obişnuită. Face parte din categoria scrisorilor filatelice (am mai văzut plicuri cu un antet similar). Plicul a fost achiziţionat cu 64 de dolari SUA, în urma a 9 biduri.

Atât pentru astăzi. Dacă aveţi comentarii, le aştept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu