Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 24 februarie 2011

Scrisoare adresată lui Mateescu-Sinaia, "plimbată" de poştă 16 ani

O casă germană de licitaţii propune o piesă românească interesantă, cu un parcurs deosebit (click pe ilustraţie pentru mărire).


Plicul recomandat, adresat lui Mateescu-Sinaia (nu ştiu dacă nu a fost chiar autoadresat, nu-i mai ştiu pe dinafară scrisul), a fost francat "regulamentar" cu 50 bani, din două... eseuri nedantelate de câte 25 Bani "Cifra în 4 colţuri" şi expediat pe 5 iulie 1890 de la oficiul din Castelul Peleş (Sinaina) la Viena. Adresantul nu este găsit, plicul este plimbat pe la hotelurile «Orient» şi «Weisser Wolf» (vedeţi adnotările de pe faţa şi de pe spatele plicului), apoi, într-un târziu, pe verso apare o ştampilă Wien, datată 8 iulie 1906, apoi o a doua din 9 iulie, este aplicată o etichetă "Unbekannt/Inconnu" pe verso, iar pe faţă se face o adnotare manuscrisă "Retour Castel Peles" cu cerneală roşie. Apoi plicul ia drumul spre ţară, ajungând la Sinaia pe 17 iulie 1906.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu