Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 8 februarie 2011

Poşta Română - pe lista FMI

FMI va extinde în noul acord lista societăţilor de stat monitorizate prin includerea unor companii precum Tarom, Poşta Română, Oltchim, SNLO, Electrica Transilvania Nord şi va evalua atât pierderile, cât şi arieratele pentru că unele dintre ele vor fi luate în calcul la bugetul general consolidat.

"Vom extinde numărul companiilor care sunt monitorizate în program. În programul actual avem o ţintă pe balanţa operaţională a celor mai mari 10 zece companii cu pierderi. Vrem să mărim numărul la circa 20 de companii", a declarat pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

Oficialul FMI a arătat că vor exista anumite companii de stat care vor fi luate în calcul la bugetul general consolidat şi, prin urmare, ar putea avea un impact asupra deficitului bugetar.

"Potrivit standardelor Eurostat, dacă o companie pierde o anumită sumă de bani şi are un anumit sprijin de la stat, nu va mai fi luată în calcul ca şi companie de stat. Deci vedem o situaţie în care avem un număr mai mare de companii monitorizate", a explicat Franks.

Întrebat dacă în noul acord vor fi ţinte specifice privind privatizarea sau închiderea unor companii, Franks a spus că Guvernul va veni cu programe strategice pentru fiecare societate, care vor arăta dacă trebuie vândute, restructurate sau închise.

Sursa: aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu