Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 30 ianuarie 2011

Este posibilă apariţia unui nou stat pe harta filatelică a lumii

În perioada 9-15 ianuarie a.c., în sudul Sudanului s-a desfăşurat un referendum care a avut drept obiectiv consultarea populaţiei regiunii cu privire la viitorul politic al acesteia. Aproape 99% din cetăţenii cu drept de vot ai acestei regiuni au votat în favoarea secesiunii, potrivit comunicatului autorităţii electorale locale, după numărarea integrală a voturilor populaţiei din nord şi din sud.

Astăzi, la Juba, capitala Sudanului de Sud ar urma să se desfăşoare o ceremonie, potrivit agenţiilor internaţionale de presă citate de ImpactNews, în care Salva Kiir, preşedintele regiunii secesioniste, ar urma să anunţe rezultatele oficiale ale referendumului. Victoria opţiunii secesioniste urmează să ducă la divizarea Sudanului, cea mai mare ţară africană, şi înfiinţarea celui de-al 193-lea stat din lume care, odată recunoscut de ONU şi de comunitatea internaţională, ar putea deveni un nou emitent de mărci poştale.

Autorităţile sudaneze centrale de la Khartoum au promis că vor recunoaşte secesiunea, în cazul în care scrutinul va fi liber şi transparent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu