Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 11 ianuarie 2011

De prin licitaţii adunate

Vă prezint câteva piese propuse pentru proximele licitaţii de către casa Sandafayre (folosiţi-vă priceperea ca să daţi pe net de ea).


Dacă lăsaţi puţin timp cursorul mouse-ului pe ilustraţii, puteţi vedea în bara de stare a browserului numele fişierului, care vă oferă şi o indicaţie asupra preţului (dacă ştiţi şi cum se notează caracterele). Daca unele ilustraţii vi se par prea mici, faceţi un click pe ele ca să vedeţi versiunea la mărimea originală.

O piesă frumuşică, cu o ştampilă nu chiar comună.

O serie "Paris" nedantelată (din păcate, pentru toate neuzatele nu sunt oferite şi informaţiile uzuale asupra gumei).
Un mic lot de eseuri pentru emisiunea "Bucureşti".

Tot un eseu, cunoscut - dar frumuşel.

Un exemplar neuzat de 30 Bani Bucureşti I - o piesă care este destul de rară (dacă se dovedeşte intr-adevăr neuzata şi cu guma originală - parcă ar avea ceva urme în colţul stâng superior, dar cine ştie ce "specialist" a scanat-o?!)

Bucureşti II, 15 Bani tipul I în bloc de patru, cu ştampilă contemporană. Nu este chiar o piesă comună.

O ambulanţă Bucureşti-Verciorova. Este printre cele mai comune astfel de tipuri de ştampilă, dar are meritul de a fi destul de clară.

Un "Spic" pentru care eu nu aş da banii ceruţi de ofertant. Mai ales că are şi o ruptură în partea superioară. Este cea mai comună francatură de recomandată externă din epocă.

Colecţie neuzată cuprinzând perioada 1864-1903. Dacă aş fi mai începător, cred că aş da preţul solicitat - măcar pentru oportunitate, deoarece un set neuzat de postclasice este cam greu de găsit. Dacă revin în pielea proprie, mă abţin, mai ales că nu ştii peste ce poţi da pe spatele pieselor. Nu ştiu dacă lotul are şi emisiunea "Vulturi", sau măcar câte pagini de album sunt (e clar că nu sunt numai cele două din ilustraţie).

O altă colecţie, de istorie poştală de această dată, cuprinzând 60 de piese. Nu mă pronunţ.

Aceeaşi casă de licitaţii a mai avut o vânzare care s-a încheiat chiar astăzi. Şi aici a fost prezent un sortiment destul de bogat de piese româneşti, printre care multe clasice şi postclasice cu ştampile degetar. Este clar că a fost desfăcută o colecţie destul de bună.

Ne revedem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu